torsdag 6. september 2012

itfag-bloggen

Bloggen ligger på adressen http://blogg.itfag.hist.no, altså under HiSTs domene.
Det første innlegget på bloggen ble skrevet av Per Borgesen, dekan ved Avdeling for Informatikk og e-Læring, 18.06-2010. I innlegget skriver han bl.a. at avdelingen ønsker å dele sin kompetanse i et åpent og sosialt medium, og at ambisjonen er at bloggen skal utvikle seg til et interessant nettsted både for ansatte i HiST og andre.
Drøyt to år senere ser det ut til at denne ambisjonen langt på vei er innfridd. Til sammen består bloggen i dag av drøyt 150 innlegg, hvorav 57 er i kategorien "Data og teknologi", og 34 i kategorien "IT-fag". Innholdet gjenspeiler altså stort sett hva avdelingen kan tilby av studier og fag. Innleggene er stort sett skrevet av ansatte ved avdelingen, og de fleste av Andreas Horgen, som er studieleder for itfag og bachelorstudiet Informasjonsbehandling. Bloggen inneholder informasjon og tips som det absolutt kan være greit å få med seg, om en er opptatt av teknologi.

Bloggen er nok en del av HiSTs forretningsmessig bruk av sosiale medier. Sammen med bruk av andre sosiale medier som Facebook, Twitter og YouTube, får HiST vist hva de kan tilby potensielle studenter. På denne måten når en ikke bare de som har bestemt seg for hva de ønsker å studere og dermed sonderer terrenget i forhold til hvor. De kan også fange interessen hos andre som i utgangspunktet ikke hadde tenkt å ta et fag, men finner informasjonen såpass interessann at dette kan føre til at faget blir tatt.
Så poenget med bloggen er å "vise fram" IT-fag ved HiST, og dermed få nye studenter til å velge fag eller studier her.

Bloggen er oversiktelig i.o.m. at innleggene er både kategorisert og tagget. Kategoriene finner man i høyre stolpe, sammen med bl.a en oversikt over hvilke måneder innlegg er lagt ut i. I tillegg til dette er også hvert innlegg utstyrt med tags (eller nøkkelord), som igjen betyr en alternativ navigeringsbane for å finne andre innlegg med lignende informasjon. I tillegg vil disse gjøre det enklere for søkemotorer å finne disse nøkkelordene på siden. Som igjen betyr flere treff (og besøkende) på bloggen.

Eksempel på Kategori og Tagger

 

2 kommentarer: